Forum RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACH Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
ŁASUCHOWO - CZYLI PRZEPISY NA PYSZNOŚCI - SŁODKIE ORZESZKI
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Następny
 
Odpowiedz do tematu    Forum RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACH Strona Główna » RÓŻNE RÓŻNOŚCI Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
ŁASUCHOWO - CZYLI PRZEPISY NA PYSZNOŚCI - SŁODKIE ORZESZKI
Autor Wiadomość
Duna
Pasjonat



Dołączył: 08 Gru 2015
Posty: 880
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
Dziękuję dziewczynki, tortem podobno sie wszyscy zachwycali, cieszę się że wam sie podoba Wesoly
Sob 15:50, 02 Lip 2016 Zobacz profil autora
BabaJaga
Ekspert



Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 4120
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: okolice Gdańska

Post
Boszka napisał:
Oj Dziewczyny, zaśliniłam się na widok tych pyszności. Jestem ich uwielbiaczem. Myślę, że ten pychotek z rabarbarem można śmiało przesłac poczta ale ekspresową. Da sie zrobić BaboJago ?


A o ty nie pomyślałam. Pewnie można, tyle tylko, że już sezon na rabarberek finito. Ale tak sobie pomyślałam, że to samo ze śliwkami też powinno być pycha. U mnie na drzewie już wczesne węgierki niedługo zaczną dojrzewać, więc, gdy akcję z małżonkiem rozkręcimy, dam znać co i jak. Wesoly
Nie 18:19, 03 Lip 2016 Zobacz profil autora
Durshfall050
Raczkujący



Dołączył: 26 Lip 2016
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
Pyszna kawa 0,5l:
4 łyżeczki kawy creme (ja używam biedronkowej cafe'dor)
wg. uznania 2-3 łyżeczki cukru
zalać 200ml gorącej wody + resztę dolać gorącego mleka Wesoly
ALBO jak ktoś lubi na zimno
zalać troszeczkę gorącą wodą aby sie wszystko dobrze rozpuściło + resztę zimnego mleka i kostki lodu
Wto 14:28, 26 Lip 2016 Zobacz profil autora
Boszka
Ekspert



Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 2311
Przeczytał: 11 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
Przepis na pyszny tort dla leniwych:
3-warstwowy spód do tortów,
1 budyń śmietankowy,
1 małe masło roślinne,
ananasy krojone w puszce,
dżem aroniowy lub inny kwaśny,
herbata z alko,
sok z pół cytryny,
wiórki kokosowe.

Ugotować budyń na szklance soku ananasowego (jeżeli soku będzie ciut mniej uzupełnić woda).Wystudzony budyń ukręcić z masłem roślinnym, dodać posiekane ananasy i sok z cytryny. Biszkopt lekko nasączyć herbatą z alko. Pierwszą warstwę biszkoptu posmarować dżemem, drugą kremem i obficie posypać wiókami. Na wierzch też krem i wiórki. Ja do dekoracji kupiłam białą różę z tkaniny z dwoma zielonymi listkami. Wygladało to bardzo ładnie a smakowało, mniam,mniam ............. same sprawdźcie
Śro 17:31, 27 Lip 2016 Zobacz profil autora
BabaJaga
Ekspert



Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 4120
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: okolice Gdańska

Post
A gdzie fotka? Jezyk
Czw 21:57, 28 Lip 2016 Zobacz profil autora
Boszka
Ekspert



Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 2311
Przeczytał: 11 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
Torcik robiłam dawno i nie pomyślałam o fotografowaniu. Teraz zrobię na swoje urodziny to pstrykne fote.
Czw 22:03, 28 Lip 2016 Zobacz profil autora
xKalina20x
Raczkujący



Dołączył: 17 Sie 2016
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
Z racji, że uwielbiam kawę powiem wam, jak robię mrożoną Wesoly
Kawę c'afe door (biedronkowa, kremowa) lub Nescafe creme.
- na 0,5l kubek 4 łyżeczki kawy + 2 łyżeczki cukru zalewam wrzątkiem tak aby rozpuścić (z 50ml)
- wrzucam kilka kostek lodu
- jak jest lodowate daję jedną gałkę lodów waniliowych + jedną czekoladowych
- zalewam bardzo zimnym mlekiem
- wsadzam słomkę, posypuję dla dekoracji trochę gorzkiego kakao i tyle Wesoly
Śro 11:11, 17 Sie 2016 Zobacz profil autora
mar_eczka
Wyjadacz



Dołączył: 10 Mar 2015
Posty: 1887
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Opole

Post
sprawdzę jak jeszcze będzie ciepło.
Śro 19:28, 17 Sie 2016 Zobacz profil autora
Felicita
Ekspert



Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 4563
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec

Post
Dziś jadłam u Mamy ciekawie przyrządzone gołąbki: tradycyjny farsz, zawijanie w liściach kapusty włoskiej, ale nietypowo pieczone - w żurku wymieszanym z kubeczkiem śmietany. Pyszne!
Sob 16:59, 27 Sie 2016 Zobacz profil autora
Boszka
Ekspert



Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 2311
Przeczytał: 11 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
Aż Ci zazdroszczę. Bardzo lubię gołąbki a takich jeszcze nie jadłam i nawet o takim sposobie pieczenia nie słyszałam. Weż od Mamusi dokładny przepis na to pieczenie.
Sob 18:36, 27 Sie 2016 Zobacz profil autora
Felicita
Ekspert



Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 4563
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec

Post
Boszka napisał:
Aż Ci zazdroszczę. Bardzo lubię gołąbki a takich jeszcze nie jadłam i nawet o takim sposobie pieczenia nie słyszałam. Weż od Mamusi dokładny przepis na to pieczenie.


Po prostu trzeba zalać gołąbki żurkiem (ok. pół litra) wymieszanego z kwaśną kremówką (ok 200 ml) i piec (przez ok. godzinę). Zrobił się taki kwaśny soslk, bardzo mi smakowało.
Sob 19:51, 27 Sie 2016 Zobacz profil autora
naranja
Doświadczony



Dołączył: 26 Lis 2013
Posty: 1165
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Katowice

Post
Ale mi narobiłaś smaka, muszę spróbować Rolling eyes
Sob 20:06, 27 Sie 2016 Zobacz profil autora
Boszka
Ekspert



Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 2311
Przeczytał: 11 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Post
Sam żurek jest bardzo kwaśny i śmietana kwaśna, czy to nie wychodzi za kwaśne ?
Sob 20:25, 27 Sie 2016 Zobacz profil autora
Felicita
Ekspert



Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 4563
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec

Post
Boszka napisał:
Sam żurek jest bardzo kwaśny i śmietana kwaśna, czy to nie wychodzi za kwaśne ?


Ha, dobre pytanie. Ja uwielbiam kwaśne, ale jeśli ktoś niekoniecznie, to pewnie może dać słodką śmietanę. Taki przepis na gołąbki zdradziła nam żona kuzyna i mówiła o śmietanie kremówce, nie precyzując. Mama dała kwaśną 30%.
Sob 22:41, 27 Sie 2016 Zobacz profil autora
Shaivy
Początkujący



Dołączył: 31 Paź 2015
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

Post
Polecam książkę Hanny Szymanderskiej "Kuchnia Polska". Obszerna książka kucharska z podziałem na regiony. Można tam znaleźć cuda Mruga jakby ktoś był zainteresowany czymś, to piszcie!

A propos gołąbków - uwielbiam gotować, jestem w tym kierunku dosyć uzdolniona do tego stopnia, że mój ojciec, wieloletni szef kuchni, jest o mnie zazdrosny XD ale gołąbków zwijać nie umiem! No nie. Jak mam ochotę na gołąbki, to łączę wszystko, wraz z sosem pomidorowym (jedyny, który mi do gołąbków pasuje Mruga) w garze i podaję, jako potrawkę. Jest hitem. Nazywam to "rozjechane gołąbki" Wesoly
Śro 18:53, 21 Wrz 2016 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu    Forum RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACH Strona Główna » RÓŻNE RÓŻNOŚCI Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Następny
Strona 10 z 12

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin